پژوهشی بر واقعگرایی ( زندگی روزمره ) در نگارگری مکتب قزوین
استاد راهنمای نظری
خسرو خسروی
عنوان پایاننامه عملی
جلوههای بصری زندگی روزمره شهری
استاد راهنمای عملی
خسرو خسروی
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
مقولهی واقعیت و واقعگرایی در هنر از پیچیدهترین مفاهیمی است که همیشه تعاریف و برداشتهای بسیاری داشته. در طول تاریخ نقاشی ایرانی، همگام با ادبیات ، نوعی فضای تغزلی و شاعرانه و توصیفات مثالی و آرمانی بر تصاویر حکمفرما بوده و در طی زمین، تغییرات مختصری در چارچوب ساختار سنت نگارگری دیده میشود. بیشتر پژوهشهای پیشین، گرایش بهاینترتیب و پرداختن به کار و فعالیت روزمره را صرفاً در مورد مکتب هرات مطرح کردهاند و اشارهای کامل به آثار مکتب قزوین بهعنوان سبکی متمایز و مستقل به چشم نمیخورد. در این پژوهش سعی شده است که مشخصات به چگونگی واقعگرایی در آثار مکتب نگارگری قزوین پرداخته و ریشهها و زمینههای آن موردبررسی قرار گیرد، برای دستیابی به این هدف روش توصیفی- تحلیلی مورداستفاده و منابع کتابخانهای و تصویری مدنظر قرارگرفته است. درنتیجه این پژوهش مشخص میشود که واقعگرایی موجود در مکتب نگارگری قزوین، با نمونههای پیشین متفاوت بوده است و با وضوح بیشتری شکل عامیانه و مردمیتری از خود نشان میدهد. همچنین مشخص میگردد که شرایط فرهنگی، سیاسی و تاریخی حاکم بر قزوین آن زمین دخالت مستقیم بر ایجاد این نوع از واقعگرایی در آثار داشته است.
کلیدواژهها: زندگی روزمره، عامیانه، قزوین، نگارگری، واقعگرایی
علیرغم وجود مضامین و فضای افسانهای و تخیلی حاکم بر سنت نگارگری ایرانی، نگارگری در مکتب قزوین هر چه بیشتر از این فضای آرمانی و مثالی سابق سنت پیشین درباری دور شده و حتی بیش از واقعگرایی موجود در هرات به مضامین عادی زندگی روزمره مردم، روستاییان و افراد عادی تمرکز کرده و نزدیک شد.